Velkommen til siden DARTSPIL

  501 !!!
Dart spilles normalt med 3 darts (pile), på en såkaldt clockskive. Hver spiller har på skift et kast, et kast er benævnelsen for tre darts, altså i virkeligheden 3 kast. Reglerne for 501 er meget simple, i de fleste turneringer får hver spiller 501 point og så gælder det om at komme ned på præcis 0 med så få darts som muligt. Den der bruger færrest darts har vundet, den sidste dart skal placeres i en double eller i bullseye. En hel match kan for eksempel gå over 3 eller 5 sæt i 3 kampe. (man vil kun notere den totale score og ikke værdien for hvert enkelt dart). (man kan også starte fra 301, 701 eller 1001 hvis man synes det er for meget eller for lidt til træningen)

  Jorden Rundt !!!
(spilles af 2 eller flere spillere) Det gælder om at nå hele skiven rundt. Man starter i 1 dernæst 2, 3, ...20, bull. Den der først rammer bull har vundet. Rammer man doublen i et felt, springes det næst felt over. Rammer man triblen i et felt, springes de 2 næste felter over. Rammer man til sidst double 20 får man en ekstra dart, rammes trible 20 får man 2 ekstra darts, i forsøget på at ramme bull. En lidt vanskeligere udgave, som samtidig giver en god doubletræning: Jorden rundt i double.

  Pool !!!
Pool giver god træning i at ramme trible. Spillet drejer sig om at lukke felter og score point. De enkelte felter på skiven får en pointværdi. Felterne fra 1 til og med 15 giver 1 point. Disse kaldes de røde felter. Felterne fra 16 til Bullring har forskellige pointværdier. (de gule felter) 16 = 2 point 17 = 3 point 18 = 4 point 19 = 5 point 20 = 6 point Bullring = 7 point Første fase: Det drejer sig om at score i og lukke de røde felter. Det gør man ved i et kast (=3 darts), at score 3 gange i det samme felt. Trible gælder for 3 scoringer og double gælder for 2 scoringer. Ved 3 scoringer i et rødt felt får man 1 point - og feltet er dermed lukket. Man bestemmer selv hvilket rødt felt man vil ramme. Blot må det ikke være lukket. Som belønning for hurtig lukning af et rødt felt. For eksempel ved at ramme første dart i trible - må resterende darts i kastet bruges til at score i et gult felt. 3 scoringer giver point. Disse felter lukkes ikke. OBS! Hvis man i denne fase af spillet rammer forbi de røde åbne felter med alle 3 darts i et kast, får modstanderen 4 point. Anden fase: Når alle røde felter er lukkede, gælder det nu de gule felter. Her skal felterne lukkes i rækkefølge. Start med 16. I øvrigt gælder her de samme scorings- og lukkeregler som i første fase. Rammer man ved siden af det gule felt med alle 3 darts i et kast, får modstanderen 5 point. OBS! Bullseye tæller 2 x bull ring. Hvis det kniber med 3 scoringer i bull ringen kan man aftale at nøjes med 1 eller 2.

  Shanghai !!!
Man kaster i rækkefølge efter felterne: 1-3-5-7-9-11-13-15-17-19 Man kaster kun 3 darts efter hvert felt, den spiller der scorer flest point, har vundet. Scores der imidlertid en SHANGHAI, som er trible - double og single (rækkefølgen er ligegyldig) inden for samme felt har man vundet spillet, uanset pointstillingen. Dog skal runden som er påbegyndt, skydes færdig. Det kan indebære at flere spillere kan vinde spillet. SHANGHAI har mange varianter, at blive spillet på.

  170 !!!
Forkortet udgave af 501 hvor du skal forsøge at lave en høj score for at komme hurtigt på lukning og samtidig sørge for at bruge de rigtige singler og trebler for at få en brugbar double lukning så hurtigt som muligt. Tæl hvor mange pile du skal bruge på at lukke fra 170 og når du har spillet nogle spil, f.eks. 10, så kan du udregne dit gennemsnit og gemme dette til sammenligning næste gang du træner.

  60 Lukning !!!
Dette spil er lidt mere krævende og udfordrende. Du skal lukke fra 60 på 3 pile. Hvis det lykkes så lægger du 10 til så du næste gang skal lukke fra 70 på 3 pile. Lykkedes det ikke så trækker du én fra så du skal lukke fra 59. Her er et par eksempler mere, - altid kun 3 pile : 60 lukket, 70 ikke lukket, 69 ikke lukket, 68 ikke lukket, 67 lukket, 77 lukket, 87 ikke lukket, 86 o.s.v. Hvor højt kan du komme efter f.eks. 10 eller 20 lukninger ? – Gem resultatet til sammenligning...

  27 !!!
God doubletræning for øvede. Du starter med 27 point. Kast 3 pile efter double 1. Hvis du rammer lægger du din score til, f.eks. 2xdouble 1 = 4 + 27 = 31 og hvis du misser trækker du 2 fra, f.eks. 27- 2=25. Det er kun scores i den double som du er nået til der tæller. Fortsæt med 3 pile efter double 2, 3, 4, 5 o.s.v. til og med rød bull (double 25). Hver gang du rammer lægger du scoren til, og hver gang du misser en double på 3 pile trækker du doublens værdi fra i din score. Hvis du kommer under 0 er spillet slut og du må starte forfra. Prøv at opnå så høj en slutscore som muligt og gem denne til sammenligning. Verdensrekorden er lidt over 600.

  Rundt Om Uret !!!
Godt spil for begyndere men absolut også godt som opvarmningsspil for de mere øvede. Kast efter alle singlerne på skiven i rækkefølge og slut af med bull (grøn eller rød). For de mere øvede kan man bruge doubler og trebler i stedet for singler for at gøre det sværere og mere udfordrende. Tæl hvor mange pile du bruger og regn et gennemsnit ud på f.eks. 10 spil så du kan sammenligne næste gang du træner.

  Skovhugger !!!
Bestemt også et af de bedre spil hvor du kommer rundt på hele skiven, kort fortalt ligner det meget cricket altså lige bortset fra du her starter med nummer 13 og så opad, du skal lave 13-14-D-15-16-T-17-18-41-19-20-B og D=(Doubler) T=(Tribler). Man skal score så meget man kan i hvert felt med 3 pile, og misser du et felt med alle 3 pile skal man halvere sin score, laver du 2x 13 på de første 3 pile har du scoret 26 point, næste gang laver du en single 14 og en trible 14 som giver 56 point, dem ligger du sammen med de 26 fra første runde og har nu 26+56= 82 point, 3 gang du går til skiven rammer du ikke det felt du skal og skal så halvere dine point 82=41 og du har nu 41 point, den der har flest point til slut hat vundet spillet !!! Når du skal lave D & T skal det være i et af de felter der er med i spillet 13 til Bull. Når du skal lave 41 skal du bruge ALLE 3 pile og det skal give 41 samlet !!!

  Fodbold !!!
Også et af de bedre spil, det er ukompliceret og det giver en god træning i at ramme doubler og Bull. Man starter med at kaste efter Bull. Når første spiller rammer den, må spilleren score i doublerne, indtil den næste får bolden (Rammer Bull). Der gives point efter de doubler man rammer, spillerne aftaler på forhånd hvor mange point man skal nå for at vinde, 100 - 500, o.s.v. Der kan selvfølgelig også spilles med Bull og tribler.

  Mickey Mouse !!!
Bestemt et af de bedre spil hvor du kommer rundt på hele skiven, desuden kan du tilføje regler næsten som det passer dig, kort fortalt skal man lukke felterne 20-19-18-17-16-15 og bull, det gør man ved at ramme hvert felt 3 gange, eller ramme trible som tæller for 3, double som tæller for 2, du kan altså lave trible 20-19-18 og så du færdig med de felter. Man kan så tilføje T=tribler (du skal lave 3 tribler), D=doubler (du skal lave 3 doubler) på den måde kan du ændre spillet efter dit behov.

Tekst kopieret fra: Dansk Dart Union